Eco-film

Eco-film

NEDVESÍTŐ ÉS TAPADÁSFOKOZÓ SZER kertészeti és szántóföldi kultúrákban gomba- és rovarölő szerek, valamint lombtrágyák hatásfokozására 0,2-0,3 l/ha dózisban (800 liter lémennyiség fölött 0,05% töménységben).


Az Eco-Film organikus termék, hatóanyagát a pinolént fenyőfélék gyantájából nyerik. Köszönhetően annak, hogy a pinolén szerkezete nagyon hasonlít a növények viaszrétegének szerkezetére,a kijuttatást követően a kutikula viaszrétegével egybeépülő filmréteg alakul ki, amely magába foglalja a növényvédőszer hatóanyagot is.

AZ Eco-Film-et a permetléhez adva növeljük a növény felületére jutó növényvédőszer mennyiségét, egyenletes fedettséget biztosítunk a védendő felületen és megvédjük a hatóanyagot a környezeti hatásoktól (lemosódás, eső, öntözés, erős harmat, szélerózió, mechanikai erőhatások, UV hatás stb.).


Nedvesítő hatás
Az Eco-Film csökkenti a felületi feszültséget, így a permetcsepp szétterül és egyenletesen eloszlik a szőrös, vagy viaszos levélfelületen is.

A nedvesítő hatáson túlmenően az Eco-Film számos módon segíti a kijuttatott növényvédőszer hatáskifejtését:

  • Egyenletes cseppméretet biztosít: Az ECO-FILM csökkenti a nagy (megfolyás) és a kis cseppek (párolgás) arányát, így lényegesen nagyobb a „hasznos” cseppméret arány, így a célfelületre jutó növényvédőszer mennyisége nagyobb és annak eloszlása egyenletesebb, optimálisabb a fedettség.
  • A növényvédő szer és az ECO-FILM egyenletes filmréteget képez a levél felületén, amely megvédi a növényvédőszert a lemosódástól

•    Megvédi a hatóanyagot az UV sugárzás okozta fotokémiai lebomlástól.
•    Az ECO-FILM  membrán visszaveri a sugárzást, így megvédi a hatóanyagot a hőhatástól
•    Az ECO-FILM véd a hidrolízis általi gyors lebomlással szemben
•    Az ECO-FILM a gázosodó hatású hatóanyagok esetében megtartó hatással bír, így azok hatáskifejtése meghosszabbodik
•    Kapszulázás: Az ECO-FILM rugalmas filmréteget alkot, ami megvédi a hatóanyagot. A hatóanyag a film lassú bomlásával folyamatosan szabadul fel.
•    Az ECO-FILM természetes anyag, nem „nem-ionos”, ezért sokkal hosszabb hatást biztosít a biológiai készítmények számára (Bt, Vírus).

Más nedvesítő szerekkel szemben az Eco-Film számos előnyt biztosít a felhasználó számára:

Ellentétben az Eco-Film-el, egyes nedvesítő és tapadásfokozó szerek akadályozhatják a növények gázanyagcseréjét és a sztómák aktivitását.


 

EGYENLETES CSEPPMÉRET, KIVÁLÓ TAPADÁS, NAGYOBB FEDETTSÉG,

VÉDELEM A LEMOSÓDÁSTÓL ÉS EGYÉB FIZIKAI, KÉMIAI HATÁSOKTÓL!

 

Használat előtt mindig olvassa el a címkét és tartsa be annak utasításait!